Halászi SE-Győrzámolyi SE - 2016. április 12. 09:19.

Halászi SE-Győrzámolyi SE

Szeles vasárnap délután látogattunk Halászi otthonába, a bajnokság 21. fordulójában. Az őszi 2-2-es döntetlen után, sikerült 2-3-as győzelemmel és a három ponttal hazatérni.

Halászi-Győrzámoly 2-3 (0-2)

Kezdő: Nagy Péter- Hegedűs László- Molnár Tamás- Karácsony Péter - Czvitkó András- Babos Péter-Pinczés Balázs-Kiss Balázs (84’ Granát Gábor)- Szombathelyi László-Lakos Tibor (’77 Papp Richárd)- Babos Attila (91’ Muraközi Róbert)

Edző: Nemes Ferenc

Gólszerző: 58’ Litresits Zsolt, 69’ Fazekas Ákos, ill. 4’ Pinczés Balázs, 29’ Lakos Tibor, 80’ Babos Attila

Sárga lap:  43’ Fazekas Ákos, 83’ Vecsei Bálint, ill. 47’ Babos Péter, 80’ Karácsony Péter


Pálya széléről tudta csak bíztatni csapatunkat, Frank Dávid, aki 5 sárgája miatt nem léphetett pályára, illetve Herm Attila, Molnár Gergely és Bognár Ádám nem tudott a csapattal tartani.

A mérkőzést a hazaiak kezdték, de hamar a vendégek kezébe illetve lábához került a labda. S rögtön a 4. percben Pinczés B. távoli lövése akadt be a kapuba. (0-1) Ezzel megszerezve csapatunk számára a vezetést.

A vendégek lendülete ezután sem tört meg, s nem sokkal a gól után egy beadásra Babos A. érkezett az ötösön, de a mellkassal továbbított labda nem jutott a hálóba. Másodpercekkel később Pinczés B. beadásából, ismét Babos A. került helyzetbe, de a fejes ismét elkerülte a kaput. Szabadrúgásból Szombathelyi L. lőhetett, s a hatalmas lövés a felsőlécen csattant. Támadásba lendült a hazai együttes de a szabadrúgás utáni akció kimaradt, így szöglet következett, de a beívelt labdát Nagy P. magabiztosan gyűjtött be. 15. perc körül Karácsony P. szabadrúgása vágódott a kapufára. Hatalmas helyzet adódott az kékmezesek előtt, két ember is helyzetbe került, de az akcióból nem született gól. Ellentámadásból Babos P. hatalmas lövése szállt a kapu mellé. Ezek után nem kellett sokat várni a második gólra, ugyanis a 29. percben Molnár T. beadására Lakos T. érkezett, s a kapus mellett fejjel juttatta a labdát a gólvonalon túlra. (0-2) Ezzel növelve csapatunk előnyét.

A félidő további vendég fölényt hozott, folyamatos támadások érték a hazaiak kapuját. Először Babos A. lövése akadt el a kapusban, majd Lakos T. szögletét fejelték ki a hazaiak. Majd Hegedűs L. lövése távolról veszélyeztette a kaput. A félidő utolsó helyzete Babos A. nevéhez fűződik, de a lövés centikkel a kapu mellé csapódott. Az első félidőről megállapíthatjuk, ha a mérkőzés egy vízi színpadon játszódna, akkor már rég felborult volna, ugyanis a piros- fehér-csíkos együttes hatalmas nyomást gyakorolt a kékmezes hazaiakra. Magabiztos 0-2-es vezetéssel vonulhatott a csapatunk az öltözőbe.

A második játékrészt úgy kezdték a vendégek, ahogy abbahagyták. Lakos T. szöglete, Szombathelyi L. fején megcsúszott, de a labda kifelé jött. A következő percekben szintén a vendégeké volt a főszerep, amikor Babos A. három emberen cselezte át magát, s jutott el a kapuhoz, de a befejezés pontatlan volt. Ekkor már a hazaiak is lendületesebb játékot képviseltek. Egy veszélyes halászi szabadrúgás, de egy vendég hátról kifele pattant. 58. percben újabb hazai akció , amikor egy zámolyi védő hibájából a halásziak támadója megindulhatott, s nem hibázta el a kínálkozó lehetőséget és a helyzetet gólra váltotta. (1-2) Ekkor vérszemet kaptak a hazai játékosok. Egymást váltották az akciók mindkét oldalon. Kiemelhető pillanat ebből amikor,  Babos P. beadására érkező Babos A.  előtt óriási helyzet adódott, de a a támadó nem tudta gólra vátani esélyét.  68. perc környékén jártunk, amikor jó helyről lőhetett szabadrúgást a kékmezes együttes. Ám a lövést Nagy P. hárította, amiből szöglet következett, s a beadást gólra váltották. Így a 69. percben az állás 2-2 volt. A döntetlen eredmény meghozta mindkét csapat lendületét és lelkesedését, ami helyzetek tömkelegét eredményezte. Többször veszélyeztettük a hazaiak kapuját, előbb Szombathelyi L., majd Lakos T. előtt adódott lehetőség, de a kapus védte őket. 77. percben Lakos T. helyére, Papp Richárd érkezett.

A 80. percben Pinczés B. szép beadására Babos A.  érkezett, s a sérüléséből felépült játékos ezt a helyzetet nem hibázta el, s magabiztosan gurította a labdát a gólvonalon túlra. Ezzel megszerezve csapatunknak újra a vezetést. (2-3) A 84. percben Kiss Balázst Granát Gábor váltja. Nem sokkal ezután egyenlítési lehetőség állt a hazaiak rendelkezésére, s a beadást követően, Hegedűs L. még idejében vágta ki a labdát a gólvonal elől, ezzel megmentve a csapatot egy újabb góltól. A 91. percben a Babos A. helyett Muraközi Róbert lépett pályára. A játékvezető három perc hosszabbítása után lefújta a találkozót.

Csapatunk megérdemelten szerezte meg a győzelmet. Egy könnyebb első- és egy eseménydúsabb második félidő után.  Győzelemtől tüzelve és három ponttal gazdagabban térhettünk haza.

Jövő héten Győrsövényháza  SE lesz az ellenfelünk.  Ősszel sajnálatos 3-2-es vereséget szenvedtünk. Így most minden erőnkkel azon leszünk, hogy hazai pályán visszavágjunk és itthon tartsuk a győzelmet.

Várunk minden kedves szurkolót és foci barátot, 2016. 04. 17-én vasárnap 17 órakor kezdődő Győrzámoly SE –Győrsövényháza SE találkozóra, illetve 15 órakor az U-19-es mérkőzésre.

Házi góllövő Lista állása:

  1. Szombathelyi László (14)
  2. Frank Dávid (8)
  3. Pinczés Balázs (6)

Hajrá Győrzámolyi SE! Hajrá Fiúk!

Vissza a listázáshoz >
Győzelem a kupában...

Győzelem a kupában...

Csapatunk 3-3-as döntetlen után büntetőkkel legyőzte Dunaszeg csapatát a Keglovics László Megyei Kupa második fordulójában. A mérkőzésen...

2017. augusztus 24. 08:56 >
2011/2012 visszatekintő

2011/2012 visszatekintő

Akik minden hétvégén, vagy csak minden hazai mérkőzésen a csapatunkkal tartottak, tudhatják, ez a bajnokság a megyében a legizgalmasabb volt!...

2012. július 07. 08:42 >
Első tavaszi győzelem hazai pályán

Első tavaszi győzelem hazai pályán

A múlt heti győzelem feltüzelte a győrzámolyi együttest, s ugyanazzal a harcias lendülettel vágott neki a vasárnapi találkozónak. A harcias...

2017. március 26. 16:00 >