Újra Bácsa csapatánál a vándorserleg - 2016. július 24. 16:30.

Újra Bácsa csapatánál a vándorserleg

2016-ban második alkalommal került megrendezésre a győrzámolyi nyári kupa. A két napos rendezvényen hat csapat mérkőzött meg egymással. A legfényesebb kupát idén is Bácsa csapata vihette haza, ugyanis  az 1-1-es mérkőzés után, büntetőkkel 2-3 arányban legyőzte a házigazda, Győrzámoly csapatát.

A tornára meghívást kapott a tavalyi csapatok közül Bácsa, Bőny és Dunaszeg, e három csapathoz csatlakozott Győrújfalu és Péteri csapata,utóbbiak a pest megyei bajnokságból érkeztek hozzánk.

Az első napon a csoportmérkőzések zajlottak le. A mérkőzések kétszer 40 percesek voltak, s párhozamosan két pályán zajlottak. A játékra természetesen a bajnokságokban lévő szabályok vonatkoztak.

Az egyik csoportot Bácsa, Dunaszeg, Bőny hármas alkotta.

Csoport eredményei:              Bácsa-Bőny 3:0

                                   Bácsa-Dunaszeg 4:0

                                   Dunaszeg-Bőny 0:4

Így 6 ponttal Bácsa jutott a másnap döntőbe, a harmadik helyért 3 ponttal Bőny, az ötödig helyért Dunaszeg játszhatott a vasárnapi napon.

Így a másik csoportot Győrzámoly, Győrújfalu és Péteri trió alkotta. Itt a következő eredmények születtek:       

                     Győrzámoly-Győrújfalu 3-1

                        Győrzámoly-Péteri 1-1

                        Péteri-Győrújfalu 1-3

Így 4 ponttal Győrzámoly végzett az első, majd 3 ponttal Győrújfalu a második és Péteri a harmadik helyen.

Kialakultam a vasárnapi játéknap párosításai:

5.-6. helyért: Péteri-Dunaszeg

3.-4. helyért: Bőny-Győrújfalu

1.-2. helyért: Győrzámoly-Bácsa

Vasárnap fél 5kor kezdődtek a találkozók, de így is nagy melegben csaptak össze  a csapatok. Az egyik pályán Péteri-Dunaszeg, a másikon Győrújfalu-Bőny mérkőzés került megrendezésre.

Mindkét mérkőzés gólzáporosra sikeredett, Péteri négyet lőtt Dunaszegnek, akik csak hárommal tudtak válaszolni, így a pesti csapat végzett az ötödik, Dunaszeg pedig a hatodik helyen.

A másik derbit Bőny csapata 3-1-es eredménnyel nyerte, így ők állhattak fel a dobogó harmadik fokár, Győrújfalu pedig a negyedik pozíciót szerezte meg.

A két mérkőzés után következett a döntő összecsapás a házigazda Győrzámoly és a címvédő Bácsa között. A sors fintora, hogy a mérkőzés ugyanúgy alakult mint tavaly, s a hazai csapat büntetőkkel maradt alul az egy osztállyal fölöttük játszó csapat ellen.

A mérkőzés rendkívül színvonalas volt, s nem lehetett látni a két csapat közti osztálynyi különbséget. Mindkét együttes teljes erejét beleadva játszott, s látszott rajtuk az akarat, az hogy szeretnék felemelni a magasba a legfényesebb serleget. A hazai csapat két cserével míg ellenfelük szinte teljes cseresorral léphettek a pályára. Igaz a labdát nagy részben a vendég csapat birtokolta, de veszélyesebb helyzeteket a hazaiaknak sikerült kialakítani.

Ennek köszönhető, hogy a második játékrészben Babos Attila szép labdaátvétel után a kapus fölött átemelve szerezte meg a vezetést csapatának.

A gólnak nem sokáig örülhetett a hazai alakulat, ugyanis tizenegyeshez jutott a Bácsa, s nem hibáztak.

A lefújás pillanatában döntetlen eredmény született, ami után büntető párbaj következett. A csapatoknak 3-3 lövés állt rendelkezésükre, hogy eldöntsék ki lesz a győztes. Zámolyi részről két, míg Bácsai részről három találat született. Így Bácsa csapata nyerte a mérkőzést, s vihette haza immár másodszorra a vándorserleget.

Végeredmény:

  1. 1.Bácsa
  2. 2.Győrzámoly
  3. 3.Bőny
  4. 4.Győrújfalu
  5. 5.Péteri
  6. 6.Dunaszeg.

Minden csapatnak gratulálunk, s örülünk hogy elfogadta meghívásunkat. Reméljük ez a torna remekül szolgálta minden csapat felkészülését, s bízunk abban hogy szívesen gondolnak vissza ezekre a mérkőzésekben és gólokban gazdag két napra.

Csapatunk jövő héten Dunaszegen lép pályára, ugyanis idén is meghívást kaptunk a Színes-kupára. Célunk, hogy az eddigi évekhez hasonlóan újra magunkkal hozhassuk a vándorkupát.. Várunk minden kedves szurkolót július utolsó hétvégéjén a Dunaszegi sportpályán. Bíztassuk csapatunkat a bajnokság kezdete előtt!

(foto:Járeb Jutka)

Vissza a listázáshoz >
Győrsövényháza SE - Győrzámoly SE  1-4

Győrsövényháza SE - Győrzámoly SE 1-4

Csapatunk vasárnap a bajnokság 4. fordulójában megszerezte a 4. győzelmét is. A mérkőzés nehéz körülmények között lett lejátszva, hisz...

2012. szeptember 13. 12:55 >
Bácsa nyerte az első Győrzámolyi nyári kupát

Bácsa nyerte az első Győrzámolyi nyári k...

  Győrzámolyi SE a hétvégén először rendezte meg a Győrzámolyi nyári kupát melyen öt csapat vett részt. Minden csapat játszott mindenk...

2015. július 27. 13:17 >
Kedves Győrzámolyiak!

Kedves Győrzámolyiak!

A Győrzámolyi SE elmúlt egy évének történéseit szeretném Önöknek pár szóban leírni. A Rosszcsont focisulisok óriási fejlődésen ment...

2013. december 09. 12:44 >