Remek teljesítmény a serdülő csapattól - 2013. december 09. 20:16.

Remek teljesítmény a serdülő csapattól

Serdülő csapatunkról az elmúlt félévben nem sokat írtunk, pedig megérdemelték volna. Az elmúlt idényben nagyszerű teljesítményt nyújtottak. Egyes játékosok már az ifi csapat ajtaján kopogtatnak, s vannak akik már be is léptek rajta. Úgy tűnik egyre több fiatal kezdi  komolyabban venni a labdarúgást, mely ha így marad, csapatunk profitálhat.

 

A tavalyi csapathoz képest több változás történt, a bajnokság nagy részét 11-12 emberrel kellett végigjátszani, de a végére a létszámunk 15-16ra bővült. A csapatot Szombathelyi László edzi, munkáját Granát Balázs segíti tudásával. A kitartó és sok munkának meg is lett a gyümölcse. Lássuk, hogyan is jutottunk el a tabella 5. fokára!

Először Kunszigetre utaztunk, ahol sajnos kikaptunk 8-0 arányban. Sajnos 12-en voltunk, és az első félidőben 2-en megsérültek, így 10 emberrel fejeztük be a mérkőzést. Csapatunk kudarca köszönető volt annak is, hogy többen nem jelentek meg a mérkőzésen, nyaralás vagy egyéb gondok miatt.

Következő fordulóban Kimle csapatával kellett volna játszanunk, de el lett halasztva a mérkőzés. Így két hetes pihenővel készülhettünk a dunaszegi rangadóra. Sajnos kapus nélkül kellett kiállnunk, illetve az első félidőben egy nagyon gyenge játékot mutatva az állás 5-0 volt az ellenfélnek. Ezután a 15 perces szünetben jött a fordulat... Az elnök Úr, Granát Gábor, igaz picit erős hangnemben, de kifejtette a véleményét mint néző, s emellett Szombathelyi László is igen csalódott volt a látottak alapján. Játékosaink elgondolkozva a helyzeten kifutottak a gyepre, majd a második félidőt megnyerve 7-3-as vereséget szenvedtünk. De lehetett látni tüzet a csapatban.

Egy héttel később Ásványráró csapata érkezett hozzánk, akik 4-1-es vereséget szenvedtek. A játékosok nagyszerű játékkal és megfelelő hozzá állással megmutatták, tudnak focizni is. A következő hetekben az edzésen maximális létszámmal tudott dolgozni Szombathelyi. Örömére a novemberi hidegek ellenére az utolsó hétig 10 fő felett volt edzéslátogatottság.

Következőnek Halásziba látogattunk, ahol 7-0 arányban diadalmaskodtunk. Játékunk helyenként szemet gyönyörködtető volt, sokszor egyérintőben járattuk a labdát. Helyzeteink alapján az ellenfél számára volt hízelgő a végeredmény.

Nagy önbizalommal fogadtuk Hegyeshalom csapatát, amire rá is fizettünk. Ellenfelünk a félidőben 4-0 ra vezetett, majd egy öngóllal tovább növeltük előnyét. Ekkor a csapat olyat csinált, amilyet még nem igen láttunk focipályán. 4 PERC ALATT 4 TALÁLATOT SZERZETT. Visszajöttünk a mérkőzésbe s akár a győzelmet is megszerezhettük volna, de többször már nem sikerült betalálnunk. A 91. percben szerzett az ellenfél még egy gólt, így eldöntötték a 3 pont sorsát.

A 7. fordulóban a tavalyi ezüstérmeshez látogattunk, hol a félidőben már 3-0 volt a hazai csapatnak. Szombathelyi a félidőben nagyon mérges volt, hiszen olyan gólokat kaptunk, amit kis odafigyeléssel el is kerülhettünk volna. A második félidőben a srácok mindent beleadtak, és egy érintős, gyors passzos játékkal rukkoltak elő, mellyel meglepve az ellenfelet 6-szor zörgették meg a hazai csapat hálóját, így hatalmas bravúrral a végeredmény 3-6 lett. Ezzel a győzelemmel sikerült egy kis tekintélyt is szereznünk, a többi mérkőzésen érezhető volt, hogy már senki sem mer nagy mellénnyel focizni ellenünk.

Egy héttel később újabb rangadón újabb bravúrt értünk el. Lipót csapatát fogadtuk. A mérkőzés 20. percében már 2-0 volt az arány. Több kihagyott ziccer után az ellenfél szépített, s ahogy lenni szokott ki is egyenlített. De nem sokáig örülhettek, hiszen 3 percel később újabb találatot szereztünk. A 3-2-es eredményt a lefújásig meg tudtuk őrizni. 

Csapatunk a bajnokesélyes Öttevényhez utazott, ahol egy jóval erősebb csapattal találtuk szemben magunkat. Meglepetésre és nagyszerű kapusteljesítménynek köszönhetően ellenfelünk nem tudott gólt szerezni. Helyzeteink is voltak, szurkolóink is Kunszigetről :). Az első félidő 46. percében azonban kaptunk egy szerncsétlen gólt, így hátrányban mehettünk az öltözőbe. A második félidőben sérülés miatt le kellett cserélnünk a csapatunk motorját, így a sorsunk megpecsételődött. Kaptunk még két gólt, de ami pozitívum, ellenfelünk is elfáradt, így maradt a 3-0. Ez is BRAVÚRNAK SZÁMÍTOTT, HISZEN 75 TALÁLATOT SZERZETT 11 MECCSEN AZ ÖTTEVÉNY!

A 10. fordulóban a rngadón 3-2 arányban legyőztük Ladamér csapatát, győzelmünk egy percig sem forgott veszélyben. A góljaink nagyszerű támadások után születtek. 

Utolsó fordulóban Rajka csapatát vertük magabiztosan, 18-3 arányban. Erre a sikerre nem vagyunk büszkék, ellenfelünk nem volt meg, de gólkülönbséget javítani kellett. Tavaly minket sem sajnált senki, annyit rúgtak, amennyit tudtak! 

Elmaradt mérkőzésünket pótoltuk a novemberi hidegben. Kimle csapata érkezett, mely a legkevesebb gólt kapta. Túlkoros védőjük egyben csapatkapitányuk hiányzott piros lap miatt, ezt kihasználva a legnagyobb arányú vereségét szenvedte el ellenfelünk, a végeredmény 5-1 lett. Csapatunk Kimle tiszteletére egyedi felállásban állt fel, támadóbb szellemben és több jó egyéni teljesítménynel diadalmaskodtunk. 

Szombathelyi László nagyon büszke a csapatára, hiszen 53 rúgott gól mellett a 3. hely 4, míg a 2. hely 6 pontra található. Minden erősebb ellenfelünket hazai pályán fogadjuk, így joggal bizakodhatunk, és jelenthetjük ki, hogy szeretnénk  csatlakozni az éremért folytatott harchoz!

 

Nézzük, kik érték el e remek sikert:

Németh Norbert volt a kapusunk. Az első fordulókat leszámítva magabiztosan védett, s sokszor volt a mérkőzés hőse. A bajnokság végére ráérzett a sport örömére, s elhatározta, tavasszal szeretne a ificsapatban is maradandót alkotni. Nem túlzás kijelenteni, a bajnokság egyik legjobb kapusa a miénk !

Siska Dávid az átjátszhatatlan kis ember. Végig remek védőmunkával és eszes játékával segítette a csapatot, sokszor mentette meg csapatunk góltól, így nála sem túlzás kijelenteni, hogy a posztján a bajnokság egyik legjobbja. Nemes Ferenctől többször is kapott bizonyítási lehetséget.

Igaz Zoltán hozzáállása példamutató. Ő a csapat egyik túlkorosa, de felvette a harcot a csapatba kerülésért 4 társa mellett. Ennek az erőfeszítésnek Szombathelyi is engedett, így Zoltán, amikor pályára lépett, bizonyított. Ha így fejlődik Zoli, lassan az ifiben is szóhoz juthat.

Veszprémi Richárd az örök talány. Eleinte csatár volt, kedvenc posztja, de sajnos nem volt a csapat hasznára, így edzője bekket faragott belőle. Döntése beigazolódott, Ricsi a bal szélen nagyszerű védőmunkát és remek teljesítményt nyújtott. Ha kicsit jobban figyel a csapatjátékra és mellőzi a cselezést, nagy haszna lehet csapatnak.

Németh Balázs a kérdőjel. Mindenhol bevethető, kapus poszton kívül midenhol játszott, többször jól s néha rosszul. Tudásánál csak szája és egoizmusa nagyobb. Színesebbé teszi a csapat életét, s tesz róla, hogy a játékosok edzésen kívül is mindig a betonoson sérülésveszélynek kitéve focizzanak! :) De mi így szeretjük...

Pálfi Sándor a legfiatalabb és a legígéretesebb játékosunk. Kis termete ellenére nagyon jól focizik a nagyok között. Bátran cselez s társai bíznak benne. Sándor tagja az U-13 csapatunknak is, így ő több fronton is harcban áll.

Gazsó Patrik Sándorral együtt Ásványról jár át hozzánk. Patrik is nagyon ügyes, midnen mérkőzésen szívét, lelkét kiteszi a csapatért. Lelkesedésére és játékára továbbra is nagy szüksége lesz a csapatnak.

Baranyai Bence a csapatunk egyik legfontosabb láncszeme, ő felelős a csapat játékáért, ő formálja a támadásokat, s nagy munkát végez a védekezésben. Bence nagyon makacs, és szereti próbálgatni meddig türelmes az edzője. Ennek ellenére játékával elégedettek lehetünk, s ha felébred a téli álmából, tavasszal újra nagy szükség lesz rá.

Frunza Adrián csaptunk gólvágója. Idén nagyon gólerős, s ami nagyon fontos, igazi csapatjátékossá vált. Önzetlen társaival szemben, bár ha sokáig nem kap labdát, elkezd magas hangon kiabálni midenkivel. Ezt leszámítva csapatunk egyik legjobbja, ha nem a legjobbja volt ősszel.

Lelkes Mátyás a csapatunk másik túlkorosa. Játéka rengeteget fejlődött, húzóember, amikor köztünk van. Többször az ifiben játszik, ahol jó játékkal örvendezteti meg Nemes Ferencet.

Szóka Szabolcs A csapat következő túlkorosa. Játéka rendkívül hasznos, több poszton is bevethető. Rendkívül lelkiismeretes srác, aki próbál mindent megtenni a győzelemért. Nem csak idén, de tavaly is többször lehetőséget kapott az ificsapatunkban. Nagyszerűen fejlődik Szabolcs, reméljük, éveken belül egészen az első csapatig menetel több társával együtt!

Hajnal Csongor az a játékos, akinél nem tud senki nagyobbat lőni kapura. A 30 méteren kívüli szabadrúgásokat ő végzi, sokszor ez is túl közel van. Játéka sokat fejlődött, ő egy éve van a csapatnál. Ha bátrabb és keményebb lesz, jövőre az ifiben bizonyíthat. Hozzáállása és edzésmunkája pléldamutató, sajnos sokáig küzdött betegséggel, így keveset tudott játszani. Ő is a túlkorosok táborát erősíti.

Frunza Noel az örök vigyorgó. Bármit mondhatunk neki, sosem figyel, de a pályán küzd, s eredményes. Ígéretes lesz, ha végre rájön, ő nem Nejmár. :)

Kovács Norbert az örök elégedetlen. Minden edzésen részt vesz, s játéka fejlődik. Egyre több játéklehetőséghez jut, s a bajnokságban már gólt is szerzett. Norbertre is számítunk tavasszal.

Juhász Péter az egyik játékosunk aki mindig itt van de mégsem látjuk! Egyszer egyszer megmutatja magát a pályán is, de akkor rendre maradandót alkot! Remekül játszott az utolsó 4-5 mérkőzésen.

A csapatunkhoz csatlakozott az ősz folyamán további néhány játékos, akiket leigazolunk, s tavasszal már játszhatnak is. Jámbor Ádám az egyik legnagyobb tehetség győrzámolyon. A 16 éves fiatal edzésmunkájára Nemes Ferenc ifiedző is felfigyelt, biztosan számíthat játéklehetőségre az ő csapatában is. Győri Ádám érkezésével sikerült egy bal lábas támadót igazolnunk. Ígéretes s jó esze is van a focihoz, de a hozzáállásán még csiszolnunk kell. Hiba Gyula hónapok óta velünk edz, így tavasszal biztosan játéklehetőséghez jut. Úgy tűnik Hadobács Richárd fiatal gyárvárosi fiú is a csapathoz szeretne igazolni. Játszani még nem láttuk, de az elmondások szerint tehetséges. Játszott a Gyirmót utánpótlásában és futsalozik is. Kíváncsian várjuk őt. Külön kérvény elfogadása után Kovács Árpád is a csapathoz csatlakozik az U-13-ból, Ő minden edzésen részt vett!

 

Úgy tűnik, a kezdeti 12-ből 20 főre gyarapodunk, melyből 6 túlkoros. Egy kemény téli alapozás után nekivágunk a tavasznak, s kiderül, mire is képes a Győrzámolyi SE U-16! 


A bajnokság állása:

hely csapat M GY D V LG KG GK P
1.
ÖTTEVÉNY TC 11 10 0 1 75 8 67 30
2.
KUNSZIGET SE 11 9 0 2 76 22 54 27
3.
DUNASZEG SE 11 8 1 2 70 23 47 25
4.
HÉDERVÁR KSK 11 7 1 3 66 41 25 22
5.
GYŐRZÁMOLY SE 11 7 0 4 53 36 17 21
6.
LIPÓT SE PÉKSÉG 11 6 2 3 65 24 41 20
7.
KIMLE KSE 11 5 2 4 29 17 12 17
8.
HEGYESHALMI SC 1931 11 4 0 7 41 33 8 12
9.
GYŐRLADAMÉRI SASOK 11 4 0 7 33 57 -24 12
10.
ÁSVÁNYRÁRÓ KSE 11 1 1 9 37 70 -33 4
11.
HALÁSZI SE 11 1 1 9 24 89 -65 4
12.
RAJKA SE 11 0 0 11 11 160 -149 0


Szombathelyi László és a Győrzámolyi SE U-16 is Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet Kíván mindenkinek, és szeretnénk megköszönni a szurkolást!

Hajrá Győrzámoly SE!!

Vissza a listázáshoz >
Hegyeshalom U-19 - Győrzámoly SE U-19

Hegyeshalom U-19 - Győrzámoly SE U-19

Ifjúsági csapatunk a hétvégén nem tudta megőrizni tavaszi veretlenségét, és 2-0 arányban kikapott Hegyeshalom csapatától. Csapatunk az első...

2013. március 27. 09:12 >
Megkezdődött a tavaszi szezon

Megkezdődött a tavaszi szezon

Új lendülettel, új edzővel kezdte meg csapatunk a tavaszi szezont. Vasárnap hazai pályán Rábapatona együttesét fogadtuk. Az őszi vereség u...

2019. március 04. 17:00 >
Bősárkány - Győrzámoly SE  1-1 (0-1)

Bősárkány - Győrzámoly SE 1-1 (0-1)

A forduló rangadóján csapatunk 1-1 döntetlent ért el idegenben Bősárkány csapatával szemben. A végeredmény nem tükrözi hűen a mérkőzé...

2012. november 13. 09:36 >